Schrijfweek

Wanneer: woensdag 19 – 26 mei 2021*

Waar: Castelleone di Suasa in De Marken, Italië

Voor wie: beginnende schrijvers
* als het ivm reisbeperkingen niet door kan gaan in mei, wordt het kosteloos verplaatst naar wo. 29 sep – wo. 6 okt 2021

CURSUS creatief SCHRIJVEN

In het prachtige Italië geef ik een 7-daagse cursus Creatief Schrijven.

Tijdens de cursusweek geef ik in de eerste dagen veel verschillende oefeningen om je het plezier van diverse genres te laten ontdekken. Zo schrijf je o.a. een column, een kort verhaal en gedichten. Er komt van alles bod. Je ontdek de diversiteit van je eigen pen, maar vooral leer je op detailniveau wat werkt en wat niet werkt in tekst. Uiteraard leer je ook van je mede-cursisten en hun werk.

Een week is zo lang dat na die eerste kennismaking tijd genoeg over is om dieper op de teksten in te gaan. In de laatste paar dagen zal de focus dan ook liggen op het maken van goed stuk tekst in welk genre dan ook.

wie ben ik?

Bianca Boer

Schrijver en dichter

Ik leef voor verhalen, ik knap altijd op van een mooi gedicht en in een goede roman verdwijn ik. Bij intrigerende tekst, in welk genre dan ook, begin ik te pluizen om erachter te komen wat de schrijver precies aan het doen is en wat ik daarvan kan leren. Ik schreef zelf een verhalenbundel, een dichtbundel en een roman en werk nu aan iets nieuws. De verschillende stadia van het schrijven ken ik goed.
Als schrijfdocent heb ik de afgelopen vijftien jaar al heel wat werk van anderen gelezen. En het verveelt nooit. Om aan mensen te leren wat ze allemaal met tekst kunnen maken is ontzettend leuk. Schrijfweken zijn voor mij altijd bijzonder. Ik ben blij dat ik dit jaar voor het eerst een schrijfweek bij Expeditie Suasa ga geven!

Relevante werkervaring

2019-heden Schrijfdocent aan de Schrijversvakschool te Amsterdam
2019-heden Schrijfdocent bij de Schrijfschool te Rotterdam
2009-heden Schrijfdocent bij de La Colina (boven Barcelona) in Spanje
2012-2018 Eindredacteur bij Literair kindertijdschrift BoekieBoekie

Boeken

Draaidagen
roman, 2019 uitgeverij Atlas Contact

Vliegen en andere vogels
dichtbundel, 2010 uitgeverij L.J. Veen

Troost en de geur van koffie
verhalenbundel, 2007 uitgeverij L.J. Veen

Schrijfweek voor iedereen

Beginnende schrijvers, aanstormende schrijvers, traag startende schrijvers, uitstellende schrijvers, schrijvers die al meerdere cursussen deden, schrijvers… zijn van harte welkom. In de eerste dagen bespreken we veel in de groep, maar iedereen schrijft zijn eigen tekst. Uiteindelijk begeleid ik iedereen op zijn eigen niveau.

Waar is het EN WAAR VERBLIJF IK?

Deze week vindt plaats op Camping Suasa in een vallei van rust tussen de heuvels van het Italiaanse platteland in Le Marche. Back to basic, terug naar je natuur. Weg van je dagelijkse routine en alle ruimte om op een gezamenlijk avontuur te gaan.

Tijdens de Schrijfweek kan je kan kiezen tussen drie verschillende vooropgezette tenten. Kies je voor een Safaritent Classic of Topnotch, dan deel je deze met een andere deelnemer, ieder met een eigen slaapverblijf. Wil je met een aantal vrienden of vriendinnen samen in een Safaritent dan kan dat ook. Kies je voor een Bell-tent, dan is deze voor jou alleen, maar het is op ook mogelijk om deze met een vriend(in) te delen. De tenten zijn allemaal voorzien van comfortabele opgemaakte bedden.

Meer informatie over de accommodaties en camping vind je hier.

Agricampeggio Camping Suasa

DE SCHRIJFWEEK IS INCLUSIEF:

>

Alle 7 overnachtingen

>

Iedere dag ontbijt, lunch en Italiaans diner

>

Afwisselend & compleet verzorgd programma

>

Een reisadvies op maat

>

Persoonlijke begeleiding

>

Leerzame momenten van en met elkaar

>

Interactie met andere schrijvers

>

Gebruik van het buitenzwembad

>

Vrij toegang tot internet via Wifi

>

Mooie avonden bij het kampvuur

WAT ZIJN DE KOSTEN?

De kosten zijn per persoon en inclusief alle 7 overnachtingen, maaltijden en alle activiteiten.

Er wordt iedere dag gezorgd voor ontbijt, lunch en italiaans diner. De maaltijden zijn op verzoek vegetarisch en grotendeels met lokale producten bereid. Er is ook gratis water, koffie & thee. Op de camping kan verder gratis gebruik gemaakt worden van het ruime buitenzwembad, de douches en afwasplekken, de vuurplaats, natuurspeeltuin en overige voorzieningen. Wifi is gratis beschikbaar voor wie dat wil. Het is mogelijk om gebruik te maken van een wasmachine tegen een kleine vergoeding.

De Schrijfweek is kleinschalig en persoonlijk van opzet. Er is plek voor maximaal 12 personen, waardoor er letterlijk en figuurlijk alle ruimte is voor iedereen die meedoet. De Schrijfweek is exclusief je retourvlucht, auto- of treinreis (wel kunnen we een reisadvies op maat geven), vervoer van en naar de accommodatie, eventuele overige excursies.

Prijzen per persoon inclusief verblijf, programma en alle maaltijden

Je kan kiezen tussen drie verschillende vooropgezette tenten. Kies je voor een Safaritent Classic of Topnotch, dan deel je deze met een andere deelnemer. Je hebt ieder je eigen slaapverblijf. Wil je met een aantal vrienden samen in een Safaritent dan kan dat ook. Liever een tent voor jezelf? Kies dan voor een Bell-tent met een ruim 2-persoons bed.  Als je wil, is het ook mogelijk om deze met een vriend(in) te delen. 

KATOENEN
BELL TENT

€699 per persoon

Ronde katoenen tent van 5 m. diameter met 2-persoonsbed. Op verzoek een extra luchtbed.

SAFARITENT
CLASSIC

€699 per persoon

Ruime tent 35m2 met woonkamer, kampeerkeuken en 2 slaapverblijven met vaste bedden

SAFARITENT
TOP NOTCH

€769 per persoon

Ruime tent 35m2 met woonkamer, keuken, badkamer en 2 slaapverblijven met vaste bedden.

vraag & antwoord

Code oranje of rood in Italie of een negatief reisadvies, wat nu?

Bij code oranje of rood in Italië of een negatief reisadvies, kan de Schrijfweek niet doorgaan. De week wordt dan kosteloos verplaatst naar wo. 29 sep t/m wo. 6 okt 2021. Bekijk hier de voorwaarden.

Kan ik ook eerder komen of langer blijven?

In overleg ben je welkom om eerder te komen of langer te blijven je betaalt dan een dagtarief voor de beschikbare accommodatie. Neem contact op voor de mogelijkheden.

Wanneer is mijn boeking definitief?

Voor de reservering sturen wij je een bevestiging en vragen 30% aanbetaling, uiterlijk binnen zeven dagen na bevestiging van de boeking te voldoen. Pas na de aanbetaling is de reservering van de Expeditie definitief. Totdat de aanbetaling is voldaan is er sprake van een optie en kunnen zowel de gast als de organisator van de Expeditie zonder verdere restricties of kosten van de reservering afzien. Bekijk hier de voorwaarden.

Wat is een reisadvies op maat?

Vanuit Nederland kan je vliegen vanaf diverse vliegvelden, naar diverse luchthavens in Italië. Wij hebben inmiddels goed zicht op de mogelijkheden en prijzen. Ga je voor comfort of liever budget. Wij helpen je graag bij het samenstellen van jouw ideale reis naar Camping Suasa.

Wordt er rekening gehouden met mijn dieet of allergie?

Bij de aanmelding kan je doorgeven of je een allergie hebt of een dieet volgt, dan houden we daar rekening mee.

Mag ik huisdieren meenemen?

Helaas, huisdieren zijn niet toegestaan tijdens de Expedities.

Heb ik ook tijd voor mezelf?

Zeker! Niets is verplicht en je bent vrij om je dag in te delen zoals jij dat wenst. Gedurende het programma zijn er ook genoeg momenten in gebouwd voor jezelf om te relaxen.